Nor Qashreena Insyirah's Family

By: Norshella Khairi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Nov-2007 02:11 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin

Assalammualaikum all mommies and babies...

Harap x terlewat nak ucap Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin...
Ni jelah gambar yang sempat di upload buat masa nih...
Gambar diambil ketika raya pertama di KL, umah mak mentua shella...




Thursday, 12-Jul-2007 03:05 Email | Share | | Bookmark
Come back....

umur 2bln..
sblm jmp doc amik injection 2 bln
tgh mimpi
View all 7 photos...
Assalammualaikum semua...

Alhamdulillah, dapat jugak kesempatan meng'update' FP yg lama x di jengah ini. dah bersawang-sawang dah...rasa riiiiiiiiindu yg teramat pd babies n mommies di FP nih...harap all mommies x jemu visit shella punye FP nih.

Sekadar ingin berkongsi suka dan duka sepanjang FP nih x di update...Alhamdulillah pada 10/4/2007, selamatlah seorang bayi lelaki yg diberi nama Muhammad Ulwan Naufal bin Mohd Sharifuzan ke dunia ini dgn berat hanya 2.5kg di Sri Kota Specialist Medical Centre Klang pd jam 4.10pm. Ulwan lahir tercepat 24hari kerana mungkin terlalu aktif kesana sini disebabkan papa Qashreena telah ditimpa kemalangan pada 11/3/07 kira2 sebulan sbln shella bersalin..

Disebabkan inilah FP nih dah lama saaaaaaaaaangaaaaaaaat x di update. papa Qashreena patah paha kirinya dan telah dimasukkan besi untuk membina susmsum tulang tersebut kembali. Nasib baik sebab patah peha sahaja, x sampai ke lutut dan betis. sehingga hari ini kira2 4 bulan papa Qashreena kat umah MC sehingga boleh dapat jalan betul2. Alhamdulillah kesihatannya memberansangkan dan kini hanya pakai 1 tongkat. tggu next appointment ngan doc mgkn doc suruh buang tongkat plak kali nih. doa2lah papa Qashreena sembuh cepat...sesungguhnya doa 40 orang boleh dimakbulkan Allah...amiin...

Qashreena sayang sgt kat adik die...die x jeles2 kalau shella sibuk dgn ulwan je..die sgt memahami. skang ape yg qashreena boleh buat :
1.faham sangat ape org cakap...lagi2 kalau tengah bercerita pasal die dgn mak atau abah atau papa dpn die, tersipu2 malu
2. still x pandai cakap lagi...xtahulah biler boleh bercakap..tapi bleh sebutlah mama, papa.
3. pandai tidokan adik die...die selalu sebut ssh sshhhhh sshhhh kalau adik die terjaga (selalu shella buat macam ni. so die tiru)
4. pandai tiru papa die jalan terjengket2 ngan tongkat
5. pandai tiru oyang jalan bongkok
6. biler nak tdo, dodoikan diri sendiri
7. suka gigit orang sebab gigi geraham dah tumbuh...gusinya gatal kot...
8. suka menari, melonjak2
9.suka tengok cermin sbb die suka org kate die comel, cantik etc
10. x suka pakai hairband, aper2lah yg berkaitan kat kepala...rimas...die nih jenis brutal...main belasah je...

10 perkara cukup lah, shella pun x ingat...

ok ni pasal ulwan plak;
1. lahir 2.5 kilo tapi selepas sebulan jd 4kg, pastu 2 bln 5.8kg. skang 3bln 6.6kg. development die mmg cpt sgt berbanding Qashreena...
2. skang suka sembang, senyum2,gelak2..kalau x der org bisinglah mulut die...beza dgn Qashreena dulu diam je...
3. dah start nak meniarap, asyik mengiring je kejenya...
4. lagi ape ye...itu je kot...ha...die nih botak x macam Qashreena dulu lebat rambutnye...



Wednesday, 27-Dec-2006 06:12 Email | Share | | Bookmark
It's my 1st Birthday....27th Dec 2006

6days more to go
 
4days more to go
View all 18 photos...
Hari ini genaplah umur anak mama setahun...."Happy Birthday Sayang...Semoga menjadi anak yang solehah, yg menggembirakan hati mama n papa, seumpama namamu Insyirah=pembawa berita gembira". Besday celebration x dpt nak buat bln nih...InsyaAllah kalau xder aral dan ader rezeki, mama akan buat bulan depan, which means tahun depan lah ye syg...tapi mama ada hadiah lain utk puteri mama ni which is Fly to Langkawi...We will celebrate mama n papa's 2nd Anniversary there...together with ur small party syg...kiter bertiga jek..hehehhe...xnak org lain kacau..ur big party will be done in next month ye syg... Esok mama upload gambar Qashreena 2-3 days before 1 year old utk tatapan semua...




mummy Alysha- thank you...ala Langkawi jek...x mampu nak fly jauh...
nash-thank you...
ummi haikal- thanks...Qash dah boleh jalan waktu umur 10bln lagik..gigi dah 6btg..tapi x pandai cakap lagik..mesti lambat kan...sbb cepat jalan..nnt mama upload,asyik lupa nak alihkan dlm pendrive
Along - thank you...tulah, skang nih byk sgt kekangannya nak upload gambar sbb bos selalu ader dlm bilik nih...hehhehe..kenalah pretend buat keje kan...
Azie-tima kasih...congrats for the new born baby,geram sgt tgk illyana, putih cam anak omputih...asyik berjalan je kejanye, xreti penat...kalau dibiarkan tgh jalan, dah sampai alamanda agaknya kan...


Monday, 20-Nov-2006 04:53 Email | Share | | Bookmark
Baju Kurung Raya Qashreena

Ader mommy FP tanya Qashreena takde baju kurung raya ke...Jawapannye ader, cuma mama xsempat nak upload gambar ke PC.semuanya dah berlambak2 kat dlm camera tuh...yg dah terdelete pun ader..(gambar lelama lah)..First raya Qashreena ni, mama mmg x belikan baju kurung raya, semuanya org bagi.Nenek bg sepasang, tok bg sepasang, mak Ani(pengasuh Qashreena) bg 2 pasang. So, total up 4 psg...Qashreena x sempat bergambar dgn baju2 kurungnya...nnt mama snaplah kalau ader masa...Yg sempat bergambar cuma baju yg dari nenek Qashreena (Mak Shella), bagi...Enjoy the pics walaupun dah nak habis raya dah....




Monday, 6-Nov-2006 08:45 Email | Share | | Bookmark
Qashreena & Her Fan Club

Dgn Makcik Ummi
Dgn Makcik Syah(Syiqin Hilal)
Dgn Makcik Natrah
View all 5 photos...
Dah lama x update FP nih...ni da latest pics of Qashreena...xder gambar yang nak sengih pun..gigi dah ader 4 btg.2 atas, 2 bawah..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net